Hvad er PEP (Politisk Eksponeret Person)?

Sponseret

En PEP er en politisk eksponeret person. Dette betyder, at vedkommende har et offentligt ansvar i et andet land. PEP’er er normalt forretningsfolk, embedsmænd eller politiske ledere. I Danmark er der ikke nogen lov, der definerer PEP, men Finanstilsynet har sat en række krav, som banker og andre finansielle institutioner skal følge, hvis de vil undgå at blive straffet.

Hvem er som regel en PEP?

PEP er normalt forretningsmænd, offentlige embedsmænd eller politiske ledere. I Danmark er der ingen lov, der definerer en PEP, men Finanstilsynet har stillet en række krav, som banker og andre pengeinstitutter skal følge, hvis de vil undgå at blive straffet.

Hos Creditro kan du læs deres artikel om: Hvad er PEP (Politisk Eksponeret Person)? hvis du vil have ene artikel der går til bunds i dette spørgsmål.

En PEPs rolle kan være afgørende for, hvor meget risiko et pengeinstitut kan tage, og hvor høj rente de kan tilbyde. Dette skyldes, at PEP’er ofte er involveret i bestikkelse, korruption og hvidvaskning af penge.

Derfor er det vigtigt, at banker og andre pengeinstitutter kender deres kunde, inden de indgår i en forretning med dem.

Hvad er en PEP?

En PEP er en politisk eksponeret person. Det betyder, at de har et offentligt ansvar i et andet land. PEP’ere er normalt forretningsmænd, embedsmænd eller politiske ledere. I Danmark er der ingen lov, der definerer en PEP, men Finanstilsynet har opstillet en række krav, som banker og andre pengeinstitutter skal følge for at undgå at blive idømt bøder.

PEP’ere er normalt forretningsmænd, embedsmænd eller politiske ledere. I Danmark er der ingen lov, der definerer en PEP, men Finanstilsynet har opstillet en række krav, som banker og andre pengeinstitutter skal følge for at undgå at blive idømt bøder.